Lurer du på hva de som studerer allmenn litteraturvitenskap egentlig gjør? Fredag den 8. juni har du mulighet til å finne ut av det – da vil nemlig fire nyutdannede litteraturvitere presentere sine masteroppgaver på Litteraturhuset i Trondheim, SELLANRAA.
Sammen med Seksjon for Allmenn litteraturvitenskap ønsker Litterært Kollektiv ønsker å la masterstudentene få vise frem hva de har forsket på, og inviterer alle studenter, venner og interesserte til en kveld hvor du kan få innblikk i blant annet filmmanuset som litterært verk, vitalisme, feminisme, utopier og science fictions sammfunskritiske potensiale!
Masterstudentene som skal presentere sine oppgaver er Andrine Aasen Monsås, Emilie Bjørseth, Belen Sophie Urby, Maiken Vasset Størkersen. De vil samtale med Suzanne Bordemann og Lars Nylander, begge fra Institutt for språk og litteratur.
Emilie Bjørseths oppgave har fått tittelen «’Unbuilding Walls’: En nærlesing av Ursula K. Le Guins The Dispossessed». Oppgaven bruker anarkist-kommunisme og utopiske trekk i romanen til å kategorisere romanen som en kritisk utopi, hvor blant annet forholdet mellom individ og samfunn i Le Guins fiktive samfunn har stort fokus.
Andrine Aasen Monsås sin oppgave «’Den skjønne løgn’: en lesning av Hulda Garborgs Kvinden skabt af Manden og Fru Evas Dagbog» undersøker hvordan kvinnen og det feminine fremstilles i Garborgs verk i lys av en vitalistisk kontekst, og viser hvordan Garborg utvider og feminiserer vitalismeideologien til en spektakulær feministisk-vitalisme.
I Maiken Vasset Størkersens oppgave, «Science fiction og samfunnskritikk», har hun tatt for seg de tre romanene Slaughterhouse-Five (1969) av Kurt Vonnegut, The Einstein Intersection (1967) av Samuel R.Delany og The Left Hand of Darkness (1969) av Ursula K. Le Guin, i et forsøk på å vise potensialet som ligger i science fiction-sjangeren og vektlegge dets plass i akademia.